Wat is de retourboulevard

Dé duurzame winkelbeleving –  Het circulair ambachtscentrum van Amersfoort

 

Retourboulevard is er voor Amersfoorters met een hart voor groen. En voor duurzame Amersfoortse ondernemers met een mooie missie en een uniek product. Wij zijn het circulaire ambachtscentrum van Amersfoort. Wij zijn één verzamelplek voor vele circulaire ondernemers en dé plek voor jouw duurzame en onvergetelijke winkelervaring. Want een beter, leuker en schoner Amersfoort begint bij kopen bij de Retourboulevard.

Dé plek waar duurzaamheid niet passé, maar juist hip, hot & happening is.

De Retourboulevard is dé plek waar je ontdekt dat duurzaam en tweedehands niets te maken heeft met sokken van geitenwol. Wel met hippe en innovatieve producten die je niet op elke hoek van de straat vindt. En met bijzondere concepten waar ieders groene hart sneller van gaat kloppen. Onze ondernemers laten zien dat duurzaamheid verre van passé is. Wél enorm belangrijk, leuk en innovatief.

DOE MEE

Onze missie: Amersfoort CO2-neutraal

De Retourboulevard geeft invulling aan de ambitie van Amersfoort om zo snel mogelijk een volledig CO2-neutrale en afvalloze stad te zijn. Recyclen, upcyclen en blijven innoveren staan daarin centraal. De Retourboulevard is een verzamelplek voor activiteiten gericht op het hergebruik van producten en grondstoffen. Met de Retourboulevard helpen we lokale duurzame ondernemers om professioneler naar buiten te treden, meer zichtbaarheid te krijgen. Zodat circulair ondernemen alle ruimte krijgt.

DUURZAAM

Wij ademen duurzaamheid. Al onze producten dragen op een manier bij aan de aarde. Daarnaast gaan we voor een duurzame samenwerking tussen ondernemers. Samen maken we de wereld mooier.

ZERO-WASTE POLICY

Overvolle prullenbakken doen we niet aan. Weggooien ook niet. Al het onbruikbare aanbod doneren we. Want zero-waste is niet onze ambitie voor de toekomst, maar wat we NU al waarmaken.

GOEDE DOELEN

Wij zijn er graag voor organisaties met een duurzame missie. Daarom steunen we klimaatgerichte goede doelen met Nederlandse roots, zoals justdiggit.org en The Ocean Cleanup.

IEDEREEN EEN EERLIJKE KANS

Wij geloven dat iedereen een kans verdient. Ondernemers met ideeën én werknemers met talent. Daarom bieden we werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

EDUCATIE

Ook geven we voorlichting over duurzaamheid. Door de samenwerking met scholen in de buurt aan te gaan, dragen we bij aan educatie op het gebied van circulair ondernemen.

Ben jij een ondernemer met een groen hart?

 

Help jij als ondernemer mee om Amersfoort duurzamer te maken? Wij zijn altijd op zoek naar ondernemers met een passie, een uniek product en hart voor groen. Van meubelmakers tot reparateurs. Van kledingwinkeliers tot mensen die de meest creatieve recycle-ideeën hebben bedacht. Maak jij mooie nieuwe producten van bestaande materialen? Of geef je bestaande producten een nieuw leven? Of heb je een mooi foodconcept ontwikkeld?

Geef dan jouw product of idee een plek in onze boulevard, bereik er meer klanten mee én draag zo bij aan de aarde. Als ondernemer van de Retourboulevard krijg jij:

 

  • een duurzame samenwerking met andere ondernemers in de coöperatie;
  • een vestiging op een inspirerende plek met andere ondernemers met een missie;
  • een gezamenlijk platform waarmee je krachtiger naar buiten kunt treden;
  • inspirerende contacten met andere ondernemers met wie je samen de wereld beter maakt;
  • alle ruimte voor circulair en innovatief ondernemerschap.

Beleef de Retourboulevard: Het circulair ambachtscentrum van Amersfoort

Kom zelf beleven dat Retourboulevard veel méér is dan een kringloopwinkel in Amersfoort. Dat winkelen nooit meer hetzelfde zal zijn en dat feelgood en duurzaamheid prima samengaan in jouw winkelervaring. Zonder geitenwollensokken en stoffige vlooienmarkten. Mét hippe producten, unieke cadeaus en het (h)eerlijke eten dat niet elk willekeurige restaurant op de menukaart heeft staan.