+31 (0)33 - 2074004 info@retourboulevard.com

Stoelendans

Vrolijke naam, maar wie en wat is Stoelendans?

Jop Bijlholt, van origine financieel planner en geboren en getogen Amersfoorter besloot in 2020 het roer om te gooien. Hij zocht naar een mogelijkheid om anderen te kunnen helpen, de wegwerpmaatschappij tegen te gaan en ook nog met zijn handen te kunnen werken.

Alles viel op zijn plek toen mijn familie een oude stoel van mijn overgrootmoeder weg wilde gooien. Ik hield de stoel – die er zeer slecht aan toe was! – knapte hem in mijn schuur op en zette de stoel bij onze kachel neer. Ik kreeg er zo veel enthousiaste reacties op, dat het mij aan het denken zette. En voor ik het wist was Stoelendans geboren! – Jop

Stoelendans

Jaarlijks gooien we in de Europese Unie 11 miljard kilo aan meubels  weg. Als we nog lang van onze mooie aarde willen genieten, moet én kan dat anders. Door het hout van een stoel op te knappen, het metaal te verzorgen, veren te vervangen en de bekleding opnieuw te stofferen, is een stoel weer helemaal nieuw. De naam Stoelendans bevat dus symboliek. Met een Stoelendans-stoel bespaar je veel grondstoffen, maak je een duurzame en bewuste keuze en krijg je er een stoel met een verhaal voor terug!

Projecten

Inmiddels heeft Stoelendans het afgelopen jaar tientallen stoelen nieuw leven gegeven. Van zeer persoonlijke opdrachten (de stoel van oma) tot zakelijke opdrachten (de barkrukken in de voetbalkantine) aan toe. In de toekomst hoopt Stoelendans de werkplaats uit te bouwen naar een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen re-integreren. Het is niet voor niets dat de slogan van Stoelendans nu al luidt: ‘Red een stoel, help een mens’.

Contactgegevens

Stoelendans is vanaf het begin partner van de Retourboulevard en gevestigd op onze locatie in Amersfoort.

 

De Retourboulevard Amersfoort

Brabantsestraat 14                               3812 PJ  Amersfoort

www.retourboulevard.com

page1image19718016

Stoelendans

Brabantsestraat 14,

3812 PJ Amersfoort